Arabuluculuk İçin Avukat Olmak Şart mı?
Arabuluculuk için avukat olmak şart mı? Arabulucu olmak isteyen bir kişinin avukat olması gerekmez. Ancak arabulucu olmak isteyen kişi mutlaka 5 yıllık üniversite okumalıdır veya hukuk fakültesi mezunu olmalıdır
Arabuluculuk eğitimini kimler alabilir?
Arabulucu anlaşamayan iki tarafın neden anlaşamadığı konusunda bilgi sahibi olduktan sonra onları uzlaştıran kişidir. Bu durumda hiçbir zaman taraf tutmaz ve bağımsız bir şekilde hareket eder. Peki, arabuluculuk eğitimini kimler alabilir. 5 senelik üniversite okuyan ve aynı zamanda hukuk fakültesi mezunu olan kişiler arabuluculuk eğitimini alabilir. Bunun için Adalet bakanlığı daire başkanlığına giderek kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi şarttır.

Arabuluculuk İçin Avukat Olmak Şartı Zorunluluğu
Arabulucuya Hangi Durumlarda Başvurulur
Genellikle arabulucuya işveren ve işçi arasında oluşan olumsuzluklarda başvurulmaktadır. Ülkemizde 1 Ocak 2018’den itibaren arabulucu devreye girmiştir.
Arabuluculukta Anlaşılmazsa Ne Olur
Arabulucu genellikle bireylerin anlaşması için uğraş verir. İki tarafı da dinler ve bağımsız bir şekilde hareket ederek uzlaşmalarını sağlar. Peki, arabuluculukta anlaşılmazsa ne olur? Arabuluculukta anlaşma sağlanmaz ise tutanak tutulur ve daha sonra ise bu toplantı sonlandırılır. Bunun ardından ise dava açma işlemi başlatılır.

İstanbul Arabuluculuk
Arabulucunun Ücretini Kim Öder
Arabulucu ücretini genel olarak iki taraf eşit bir şekilde ödemektedir. Fakat anlaşma yapıldıysa ve kararlaştırıldıysa ödeme işlemini tek tarafta yapabilir.
Arabuluculuk Kaç Günde Sonuçlanır
Arabuluculuk genellikle başvuru yapıldıktan sonra ve aynı zamanda arabulucu ile anlaştıktan sonra 2-3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Daha erken sonuçlandığı da görülmüştür fakat yoğunluğa bağlı olarak en geç sonuçlanması 3 haftayı bulur
Arabulucu Masrafı Ne Kadar
Arabulucu masrafı ne kadar? Bu durum anlaşılmayan nedene bağlı olarak ve aynı zamanda kişi sayısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer iki taraf anlaşmaya varamaz ise ücret 390 TL’dir. Taraf sayısı üç beş kişi ise 800 TL ve daha fazla ise 850 TL’dir
İşveren Arabulucuya Başvurabilir Mi?
Arabulucuya işveren ve aynı zamanda işçi anlaşma sağlanamadığı durumlarda başvuru yapabilir. Bunun yanı sıra vasıtası ve aynı zamanda avukatları da arabulucuya başvuruda bulunabilirler.
Arabulucu konularımıza bakmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
https://dengearb.com/category/arabuluculu
İletişim Sayfamızdan irtibata geçmek için:
Yorum Yap
You must be logged in to post a comment.