Kimler Arabulucu Olabilir?
Kimler arabulucu olabilir? Ülkemizde hukuk fakültesinden mezun olan kişiler ve aynı zamanda 5 senelik üniversite okuyan kişiler arabuluculuk mesleğini yapabilir. Sicile kaydı olan bir arabulucu öncelikle gerekli eğitimlerden geçmektedir Bu eğitimin ardından bakanlık uygulamalı ve yazılı sınav yapar. Sınavdan başarılı olan kişiler ise sicile kayıt olurlar. Aynı zamanda arabulucu olmaya hak kazanırlar. Arabulucu olan kişiler ise her sene düzenli bir şekilde maliyeye aidat ödemesini gerçekleştirirler.
Arabuluculuk Başvurusu Nasıl Yapılır?
Arabuluculuk şartlarını yerine getiren kişiler başvuru yapmalıdır. Peki, arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır. Bulunulan ilçe veya ile gidip arabuluculuk bürosuna başvuru yapılmaktadır
Arabulucu Nasıl Bulabilirim?
Arabulucu bulmak istiyorsanız daire başkanlığı sitesine giriş yapmalısınız. Siteye giriş yaptıktan sonra burada bulunan arabulucu sekmesine tıklamanız gerekir. Butonu tıkladıktan sonra arabulucuların adı, soyadı, mail adresi ve aynı zamanda telefon bilgisi bulunmaktadır.
Arabulucu Görüşmesine Kimler Katılabilir?
Arabulucu görüşmesine iki tarafta katılmaktadır. Peki, taraflardan şirket olan varsa görüşmeye kim katılacaktır? Eğer taraflardan bir tanesi şirket ise şirketin yetkili kişisi bu görüşmeye katılır. Ya da vekâlet verdiği biri varsa görüşmeye o katılır.

Kimler Arabulucu Olabilir – İstanbul Denge Arabuluculuk Danışmanlık
Arabulucu Ne Zaman Atanır?
Arabuluculuğa atanmanız için öncelikle başvuru yapmanız gerekmektedir. Peki, arabulucu ne zaman atanır. Başvuru yapıldıktan sonra en geç 3-4 hafta içerisinde başvuru sonuçları belli olur ve atama işlemi gerçekleştirilir
Mahkemelerde Arabulucunun Görevi Nedir?
İki tarafta anlaşmazlık içindeyse ve iletişimi zor ise bu iki tarafı dinleyerek iletişimcilerini kolaylaştırmak için gerekli yöntemleri yapar. Arabulucu işini yaparken kendisi karar vermez ve hiçbir şekilde taraf tutmaz. Sadece konu ile ilgili detaylı bilgi öğrendikten sonra çözüm önerisinde bulunur ve anlaşmalarına yardımcı olmaya çalışır.
Arabuluculuk Görüşmeleri Ne Kadar Sürer?
Arabuluculuk görüşmeleri ne kadar sürer? Arabuluculuk süreci en az 1 gün en fazla ise bir ay olarak belirlenmiştir.
Arabulucu İle Anlaşma Sağlandıktan Sonra Dava Açılır mı?
Arabulucu ile anlaşma sağladıktan sonra aynı konu üzerine tekrardan dava açma hakkı yoktur. Eğer bir tutanağın alt bölgesini imzaladıysanız, kesinlikle bu konu hakkında bir daha dava açamazsınız.
Yorum Yap
You must be logged in to post a comment.